2024. július 20.

Falnedvesség mentesítés

Az épületek falaiban lévő kapilláris nedvesség sok mindenkinek problémát okoz, amelynek eltávolítására az INNOCENTER Kft. által Magyarországon és Erdélyben kizárólagosan forgalmazott PROsystem készülékek alkalmazása javasolt.

A kapilláris emelkedő nedvesség elsősorban régi épületek sajátossága, amelyek építésének idején az építkezők még nem alkalmaztak vízszigetelő anyagokat. A klasszikus módszerek, vagyis a szerkezeti, fizikai helyreállítás módszerei, nyomás alatti injektálás, és falátvágás az épület statikájának szempontjából nagyon agresszív módszerek. Ezért, amikor régi épületekről van szó, az ilyen felújítási módszereket sem az építőmérnöki szakma, sem pedig a kulturális és történelmi örökségek védelmével foglalkozó intézmények nem javasolják. Kapilláris nedvesség előfordulhat azonban az olyan újabb épületekben is, amelyek vízszigetelése biztosítva lett az építés során, de a vízszigetelés sérült vagy megrongálódott.

A PROsystem készülék automatikusan megszünteti a kapilláris jelenséget és a víz falakból való fokozatos visszaáramlását eredményezi a talajba. A rendszer megakadályozza az emelkedő nedvesség újbóli megjelenését is.

A PROsystem rendszerek lényegét alkotó kisméretű, 150x80x64 mm, kissúlyú, mindösszesen 422 g, 12V névleges feszültségű készülékek telepítése megfelelő tervezést követően egyszerű, gyors, a megfelelő falra való felszerelést jelent, amelyhez csak földelt 220 V tápellátás szükséges, energiafogyasztása pedig igen kevés. Emellett még számos előnnyel rendelkeznek a PROsystem készülékek:

  • nem kell az épület szerkezetét megbontani, nincs szükség semmilyen építési munkálatra,
  • megakadályozhatja az épület további tönkremenetelét,
  • használatával csökkenthetők a fűtési költségek,
  • javítja a falnedvességgel érintett helyiségek levegőjét, megszünteti az egészségügyi kockázatokat, lehetővé téve a helyiségekben való tartózkodást.

A PROsystem készülékek használata már akár 1-2 hónapon belül jelentős eredményességet mutat a fali kapilláris nedvesség eltávolításában.

Az INNOCENTER Kft. kiszállási költségért vállalja az Önök által kijelölt épületben a PROsystem rendszer telepítését, ahol 1-3 hónap időtartam alatt tesztelhetik annak a falnedvesség mentesítési eredményességét.

A kijelölt épület mérete, struktúrája, fali nedvessége, levegő páratartalma alapján tudunk személyre szabott árajánlatot készíteni Önöknek. Az elfogadott telepítési költségeket, a PROsystem készülékek árát pedig csak akkor kell Önöknek cégüknek megfizetni, ha a tesztelési időszakban a közösen elfogadott fali kapilláris nedvesség mentesítési eredményességi kritériumok teljesülnek.

 

PROsystem készülék árak

Készülék típusa

Hatósugár

Nettó ár, EUR

PROsystem HS-11

11 m

4 680

PROsystem HS-17

17 m

6 230

PROsystem HS-27

27 m

9 110

PROsystem HS-67

67 m

20 590

 

A táblázatban szereplő nettó EUR árak igény esetében forintban is fizethetők, amelynél a teljesítés igazolásának napján érvényes ERSTE Bank EUR deviza eladási árfolyammal számítjuk a számlázásnál a készülékek forint árát.

 

PROsystem rendszer ajánlatkérés

Várjuk a PROsystem rendszernek az Önök épületében való felhasználásával kapcsolatosan a szíves megkeresésüket, kérdéseiket, igényüket az info@innocenter.hu címre.